Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
  1. 🦷
  2. »
  3. Sağlık Köşesi
  4. »
  5. Diş Eti İltihabı Belirtileri

Diş Eti İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Diş eti iltihabı: kişinin beslenmesi sırasında dişlerin arasında kalan yemek artıklarının ve diğer birikintilerin zamanla kalsifiye tuzların çökelip önce dental plak, tartar, diş taşı oluşur.

Bireyin kişisel ağız hijyeni sağlamaması sonucunda diş eti iltihabı oluşur. Tedavi başlanılmazsa kemikte yıkım başlar ve iltihap şiddetini arttırdıkça çene kemiğinde de erime meydana gelir ve hızlanır. Diş hekimi tarafından tedavi başlanmamışsa çene kemiğindeki erimenin ilerlemesi sonucu hastanın dişleri daha çok sallanmaya başlar ve sonucunda hasta dişini kaybeder. Hastanın ağızındaki diş eti iltihabı esnasında kötü bir tablo ortaya çıkar. Çok ağır ve konuşma esnasında çevresinin rahatsız edecek bir koku oluşur ve gidermek zordur.

Maltepe Zümrütevler’deki İstanbul Diş Akademisi Polikliniğimizde diş eti hastalıkları uzmanı tarafından tedavi edilmektedir.

Diş eti iltihabı belirtileri:

-Diş etinde çekilmeler,

-Fırçalama esnasında diş etinde kanamalar,

-Diş etlerinde kızarıklık,

-İlerleyen dönemde diş etlerinde şişlik ve dokunma ile ağrı,

-Sıcak ve soğuk hassasiyeti,

-Ağız kokusu.

Bu belirtilerle gelen ileri derece diş eti iltihabı olan hastalar Maltepe Zümrütevler’deki İstanbul Diş Akademisi Polikliniğimizde diş eti uzmanımız tarafından küretaj ve flap operasyonu başarı ile yapılmaktadır.